Sandra

Zen Centrum Eemland, meditatieleraar, Sandra Sijbrandij, meditatieruimte, zendo, zen, meditatie

Ik ben Sandra Sijbrandij

 

Ik ben de oprichter van  Zen Centrum Eemland. 

Ik mediteer nu zo'n 10 jaar en begeleid sinds 2013 meditatiegroepen.


We mediteren in een mooie rustige meditatieruimte. Juist dit samen mediteren is voor de meeste deelnemers waardevol. Het geeft extra verdieping aan de meditatie. En het is voor velen ook "even tijd voor mezelf". Een vast moment in de week om tot rust te komen en naar binnen te keren in een liefdevolle omgeving.

 

Ik ben 10 jaar geleden begonnen met meditatie omdat ik er totaal doorheen zat. Het was uit wanhoop, ik had er totaal geen verwachtingen bij. 

En nu 10 jaar later brengt het mij bij de essentie, het wonder van het leven. De liefde in mij en in ons allemaal. 

Woorden die ik 10 jaar geleden niet in de mond zou hebben genomen, maar die ik nu als kern ervaar. Het leven is van een wonderlijke schoonheid.

Met alles wat het is. Met verdriet, frustratie, plezier, nieuwsgierigheid, woede... wat zich ook maar aandoet. 

Door te mediteren en door dat samen te doen en ervaringen te delen leer ik steeds meer te zijn met wat er is. Daarin te ontspannen en zo het leven te omarmen.


Ik beweeg daardoor makkelijker mee met het leven. Ik voel vertrouwen, ook als het soms zwaar is. 

Door te mediteren ben ik veranderd. Ik vertrouw meer op mijn intuïtie en ik ben een stuk milder geworden naar mijzelf en anderen. En ik laat me minder meeslepen door alle emoties en meningen om mij heen en dat is zeker nu heel fijn. 

 

Ik ben naast meditatiebegeleider ook projectleider SamenDuurzaam bij de gemeente Amersfoort. 

Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zonen. 


Coaching

Voor sommige vraagstukken, waar je  steeds weer in dezelfde rondjes blijft draaien,  is het goed iemand te hebben om je ervaringen en vragen mee te delen. Iemand die helpt spiegelen. 

Ik heb de opleiding voor stresscounselor gevolgd en vanuit die kennis gecombineerd met mijn meditatie ervaring bied ik coachingstrajecten aan.