Sandra

Zen Centrum Eemland, meditatieleraar, Sandra Sijbrandij, meditatieruimte, zendo, zen, meditatie

Ik ben Sandra Sijbrandij

 

Ik ben de oprichter van Zen Centrum Eemland. 

Ik mediteer nu zo'n 10 jaar en begeleid sinds 2013 meditatiegroepen. 


MEDITATIE  

Voor mij is de essentie van het mediteren dat je vol mededogen leert kijken naar wat er zich in je afspeelt. Dat je je gedachten, gevoelens en emoties leert kennen en omarmen. Dit is niet altijd makkelijk, maar het is wel de weg. En het is wonderlijk hoe je blik hierdoor verandert op je leven, of de situatie waarmee je worstelt.


De meeste mensen beginnen met meditatie omdat ze tegen hun grenzen aanlopen. Te veel stress, geen energie, slecht slapen,  geen concentratie,  een kort lontje. Zo was het bij mij ook. 

Door te mediteren laat ik me minder meeslepen door alle emoties en meningen in mij en om mij heen en dat is heel fijn. Dat geeft meer focus en rust. En ik ervaar steeds meer dat het

leven van een wonderlijke schoonheid is.

Met alles wat het is. Met verdriet, frustratie, plezier, nieuwsgierigheid, woede... wat zich ook maar aandoet. 


Ik mediteer wekelijks bij mijn zenleraar Ingrid Roelofs van de oneheart sangha in Arnhem. Ik doe daar regelmatig sesshins (retraites) om mijzelf dieper te doorgronden en om de verbondenheid met de andere mensen uit de sangha te voelen en te voeden. 


REIKI

Ik ben gediplomeerd in reiki 1 behandeling. 

Reiki is een zachte, ontspannende manier om universele levensenergie over te dragen.

De energie heeft een helend, ontspannend effect op je denken, je lichaam, je emoties en soms raakt het ook je spirituele laag aan. 

Voor de ontvanger is het een heerlijk ontspannende sessie waarin je je alleen maar over hoeft te geven aan de zachte behandeling. 

Ik vind het iedere keer weer mooi te zien wat het mensen brengt. Dat is voor iedereen verschillend en voor mij ook telkens een verrassing. 


TOT SLOT...

Ik ben naast meditatiebegeleider ook projectleider SamenDuurzaam bij de gemeente Amersfoort. 

Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zonen.