Sandra

Zen Centrum Eemland, meditatieleraar, Sandra Sijbrandij, meditatieruimte, zendo, zen, meditatie

Ik ben Sandra Sijbrandij

 

Ik ben de oprichter van  Zen Centrum Eemland. 

Ik mediteer nu zo'n 10 jaar en begeleid sinds 2013 meditatiegroepen. 

Voor mij is de essentie van het mediteren dat je vol mededogen leert kijken naar wat er zich in je afspeelt. Dat je je gedachten, gevoelens en emoties leert kennen en omarmen. Dit is niet altijd makkelijk, maar het is wel de weg. 


De meeste mensen beginnen met meditatie omdat ze tegen hun grenzen aanlopen. Te veel stress, geen energie, slecht slapen,  geen concentratie,  een kort lontje. Zo was het bij mij ook. 

Ik ben 10 jaar geleden begonnen met meditatie omdat ik er doorheen zat, ik had er totaal geen verwachtingen bij. 

Door te mediteren leer ik steeds meer te zijn met wat er is. Ik beweeg daardoor makkelijker mee met het leven. En ik laat me minder meeslepen door alle emoties en meningen in mij en om mij heen en dat is heel fijn. Dat geeft meer focus en rust. 

 

Meditatie brengt mij bij de essentie, het wonder van het leven. De liefde in mij en in ons allemaal. 

Woorden die ik 10 jaar geleden niet in de mond zou hebben genomen, maar die ik nu als kern ervaar. Het leven is van een wonderlijke schoonheid.

Met alles wat het is. Met verdriet, frustratie, plezier, nieuwsgierigheid, woede... wat zich ook maar aandoet. 


Ik mediteer nog wekelijks bij mijn zenleraar Ingrid Roelofs van de oneheart sangha in Arnhem. Ik doe daar regelmatig sesshins (retraites) om mijzelf dieper te doorgronden en om de verbondenheid met de andere mensen uit de sangha te voelen en te voeden. 


Ik ben naast meditatiebegeleider ook projectleider SamenDuurzaam bij de gemeente Amersfoort. 

Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zonen.